rockarfettvidspisen.blogg.se

Ung tjej som älskar att laga mat, baka och rocka! Welcome to the hot place I call kitchen!

Kasslergryta med paprika

Kategori: Kött och fågel

Det här var gårdagens middag. Enkel, men god. Man har lite av allt! Lite syra, lite sötma och lite sälta. Och ett uns av hetta. Very yummie! :P
Bakade även liten bröd igår, och receptet på det enkla, ljusa brödet kommer på tisdag!

2 portioner

2 cm-tjocka kasslerbitar
½ gul lök
1 msk mjöl
1 burk creme fraice
Några droppar soja
1 msk cantadou färstost paprika och chili
1 msk tomatpuré
½ gul paprika (eller vilken färg på paprika du gillar)
Svartpeppar

Hacka löken och tärna kasslern. Fräs löken i lite olja, släng ner kasslern när löken börjar få lite färg. Pudra över mjölet, som agerar som redning, och låt fräsa lite till. Sen är det bara att tippa i creme fraicen, sojan, färstosten och tomatpurén. Krydda med svartpeppar och ev. lite salt om du tycker att det behövs. Nu är det bara att reda eller späda ut grytan till den har den konsistens du föredrar på en gryta.
Tärna paprika och ha i den när det är dags att servera, så att den inte blir mosig och slemmig. Jag vet att jag har sagt det förut, men det tåls att sägas igen: Jag hatar när man har låtit paprika koka i en sås eller gryta, den får en sån otäck konsistens då :S

Servera med ris och njut!
Jag blev mätt och slängde ner resterna i en matlåda o ställde in i frysen

 
Slurp!

Welcome to my world of darkness
Rockbruden

Söndagsmiddag! Kyckling, kroketter och kall sås

Kategori: Grönsaker

Som rubriken säger, dagens middag bestod av ett stycke god kyckling, potatiskroketter och en kall creme fraice-sås med lime och timjan. Så gott!
Och eftersom det bara är jag som äter så gjorde jag bara en kycklingfilé och tillräckligt med kroketter till bara mig. Och för att höja nyttighetsgraden lite så skar jag upp lite mumsig paprika att äta vid sidan av. Jag älskar paprika, bortsett från grön paprika. Den smakar skumt, men röd, gul eller, som här, orange paprika slukar jag med god aptit.

Till kycklingen tog jag, som jag sa, bara en filé. Jag stekte den först i stekpanna för att den skulle bli lite brun och fin, kryddade med lite salt och peppar, sen hamnade den i en liten pajform och in i ugnen på 175 grader tills den var klar, ungefär 15-20 minuter.

 
Ja, jag skyfflade in kroketterna samtidigt. Kruxet är att de behöver högre värme än kycklingen, så när kycklingen var klar så tog jag ut den, höjde värmen i ugnen till 225 grader, och lade ett lock över kycklingen under tiden kroketterna blev klara, ungefär ... minuter, när de var gyllenbruna och krispiga. Och under den tiden så hann kycklilngen "vila", så att det blir jämnare temperatur på köttet och även låta köttsafterna sprida ut sig i hela köttet.

Såsen gjorde jag medan kycklingen låg i stekpannan. 

½ burk creme fraice á 200 g
Skal och saft från en halv lime
Timjan
Salt och peppar

Ner med allt i en liten skål, höfta med kryddorna tills det smakar gott, blanda ihop och ställ in i kylen under tiden resten av maten blir klar.

 
Det här är första första kryddningen. När jag hade smakat av så hade jag i mer av kryddorna, t.ex så dubblade jag mängden timjan. I övrigt är timjanen ekologisk. Det var samma pris som den icke ekologiska, o då var valet enkelt :P när jag väl får jobb igen så kanske jag har råd med mer ekologisk och närproducerad mat, det hoppas jag verkligen!

När kroketterna var klara var det bara att hugga in!

 
Riktigt god och lite lyxigare middag. Idag köpte jag även ananas på burk, så jag funderar skarpt på att öppna en och äta ananasringarna direkt ur burken som efterrätt ;) bara för att jag kan! Jag bor ändå själv nu, så jag kan ju göra lite vad jag vill.

This must be just like livin' in paradise!
Rockbruden

Livet har förändrats, men jag är densamma

Kategori: Nu i livet

Minns ni inlägget jag skrev för länge sen om att jag längtade efter en egen lägenhet? 
Jag bor i min egna lägenhet nu! :D En stor 2a med kök, med utsikt över rudsjön.
Jag flyttade sista helgen i juni. Det var, minst sagt, en intensiv helg! Vi(Det vill säga jag, mina föräldrar, min syster och henens kompis) började redan på fredagen, Då åkte vi iväg med alla köksgrejer, mitt köksbord, soffa, nästan alla kläder, alla lampor, min byrå, min sminkbänk, tv-bänk och soffbordet. Vi diskade(Ja, prylarna har ju stått på vinden, en del i några år) en del och skruvade ihop soffbordet. Och sen skrev farsan på facebook att det enda som gick att äta eller dricka i min kyl var läsk och alkohol xD Sånt som jag hade tagit med från min egen lilla samling. Han och hans kompisar hade riktigt roligt åt det.
Men fredagen var den sista dagen jag sov hos mina föräldrar. Det var min sista dag då jag bodde ho de. Samtidigt som det var jätteroligt och jag verkligen såg fram emot nästa dag så kändes det även lite otäckt.

På lördagen åkte vi(idag bara jag o föräldrarna) över med sängen och lite andra småprylar. Som böcker, filmer och annat "krims krams". Sen bar det av till Rusta, ÖoB, Dollarstore och Ica. Rengöringsprylar, torkställning, krukväxter, värmeljus och såklart en massa mat. Just för att jag fyllde år i juli(Hurra för mig! 21 år!) så betalade mina föräldrar för all mat. Alla de saker vi köpte innan vi åkte till Ica betalade jag, resten tog dom. När vi kom hem till mig och hade packat upp så åt vi lite mellanmål innan vi fortsatte diska och packa upp, sätta upp gardiner. Pappa drog iväg och köpte lite burgare, för även om det lät som att vi inte gjorde så mycket, så gjorde vi det. Vi packade upp i princip allt. Och jag har varit smart och samlat ihop "flytta hemifrån-grejer" i några år, så även om det var första gången jag flyttade så var det väldigt mycket att packa upp. När vi hade ätit färdigt så åkte mamma och pappa hem och jag tittade på lite film innan jag gick och lade mig.

Söndagen spenderade vi på Ikea och att skruva ihop det vi köpte. Jag köpte röda bokhyllor, de ser lite ut som Ikea Expedit, men de heter nåt annat. En med 4 fack och en med 8. De står bredvid varandra i ett hörn i vardagsrummet. Jag köpte även en tavla och en massa smått, som t.ex en isform i form av små fiskar :P

Nu har jag bott i min lägenhet i ungefär 6 veckor. Och jag stormtrivs! Jag äter vad jag vill, när jag vill. Det är bara jag som styr vad som går på tvn, jag kan duscha när jag vill,utan att behöva vänta. Jag lägger mig när jag vill, de senaste nätterna har blivit ganska sena a olika anledningar. 

Men allt är inte frid och fröjd. Förutom att jag har hunnit flytta sen jag bloggade sist, så har jag även förlorat jobbet. Min (numera) fd chef bestämde sig för att sälja fiket, och sa att han därför behövde säga upp alla som jobbade. Sista juni var min sista arbetsdag. Men redan imorgon ska jag på arbetsintervju, så jag håller tummarna

Sen hade jag velat komma igång att blogga igen, för nu när jag bor ensam så lagar jag mer mat och jag kommer att baka mer. Har ni tänkt på hur mycket pengar man kan spara genom att baka sitt eget bröd? Men så lätt blev det inte. Jag beställde hem ett bredbandspaket från telia (hemifrån mina föräldrars dator) och när det kom o jag kopplade ihop allting enligt bruksanvisningen så funkade det inte. Efter en massa trassel med lägenhetsnummer och inte helt fungerande uttag hit och dit så läste det sig. Förra veckan. Ja, först exakt förra veckan kom en tekniker från telia och lyckades få routern att funka och jag hade internet. Det tog alltså en månad att lösa det hela. Tack och lov bor jag kvar i samma stadsdel som mina föräldrar, så jag kunde ju sköta alla internet-bestyr hos dom. Ännu en fördel är att om pappa ska åka och handla så ringer han mig ibland o undrar om jag ska med, så får jag skjuts :P och jag försöker låta bli att handla för mycket, alltså får många gånger i veckan, försöker hålla mig till veckohandel och så kan jag gå till Tempo för eventuell panikhandel. Tempo är inte direkt det billigaste, men närmsta Ica ligger en bra bit från mig, så får jag inte skjuts så antingen cyklar jag eller åker buss.

Och förutom flytten och min födelsedag så har jag även varit på husvagnsemester med min familj. Ett av stoppen var kungälv, där vi har släkt. Bortsett från alla timmar i bil, som medförde både tristess och värk i häcken, så hade vi roligt. 

Men nu ska jag verkligen försöka komma tillaka och blogga lite oftare. Nu när jag gör mer i köket. När jag är mer självständig. Lovar inget, men jag ska försöka klämma in ett till inlägg innan veckan är slut. Det beror helt på vad jag bestämmer mig för att laga till middag :) Eller skulle ni föredra någonting annat? Tell me!

The bitch is back!
Rockbruden