rockarfettvidspisen.blogg.se

Ung tjej som älskar att laga mat, baka och rocka! Welcome to the hot place I call kitchen!

Mmm, köttfärssås...

Kategori: Kött och fågel

Jag vet att jag har lagt upp recept på köttfärssås tidigare, but here's the deal: Jag gör aldrig samma köttfärssås 2 gånger. Den ena blir aldrig detsamma som den andra. Jag gör köttfärssås efter vad jag känner för. Ibland blir den lite het och kryddig, ibland blir den mild och gräddig. Gör ni också så? Eller håller ni er till samma sås som ni vet blir god? :P

400-450 g köttfärs
½ gul lök
½ liten burk philadelphia
2 finrivna morötter
3-4 dl vatten
2 msk sweet chili sås
1 klyfta vitlök
½ tärning köttbuljong
Salt och peppar
En rejäl nypa chilipulver

Hacka löken, fräs den, släng ner köttfärsen och bryn den ordentligt. I med de finrivna morötterna, färstosten(som kan bytas ut mot creme fraice om du föredrar det), vatten, chilisås, buljongtärning och vitlöken, finhackad eller pressad i vitlökspress. 
Smaka av med salt och peppar. Ha även i chilipulvret. Det ger det där lilla extra. Red såsen tils den har den kosistens du vill ha.
Låt allt koka ihop under lock på svag värme en stund. Under tiden hade mitt pastavatten börjat koka, så jag slängde ner en näve spaghetti och allt var klart så fort jag hällde av vattnet. Kanoners!


Tasty tasty...

 
Klassisk pasta med köttfärssås går alltid ner! Man kan ha i vad man än gillar och har hemma. Lite som en pytt när man tänker efter ;P

We are the metalheads
Rockbruden

Kycklingpaj med special-stanning!

Kategori: Paj & Pizza

I lördags var jag på strålande humör! Kom hem från arbetsträningen, drog på spotify, 80-tals listan och skrek med i musiken och dansade runt som en idiot medan jag lagade den här underbara pajen. Man måste ha roligt när man lagar mat! Unna sig att fåna sig ordentligt utan att bry sig om någon skulle se eller höra ;D
På min favoritmatblogg, kryddburken, så läste jag en gång ett tips att ha i mjukost i äggstanningen till pajen, så jag bestämde mig för att testa. Samtidigt var jag sugen på kyckling. Länge sen jag åt det, så kände att det var dags att äta det :P

Deg: samma som köttfärspajen jag gjorde för ett tag sen :P

1 gul lök
½ paprika
1-2 filéer kyckling

Äggstanning:
3 ägg
½ liten burk creme fraice
½ dl mjölk
1 dl mjukost, jag använde kavli skinkost
Salt och peppar
En "dash" av vitlökspulver(du kan skippa det om du vill. Jag hade i det bara för att jag kunde)
1 dl riven ost att strö på toppen

Gör degen, tryck ut i formen, nagga och ställ in i kylen att vila minst 10 minuter och förgrädda, precis som med köttfärspajen(se länk ovan). Hacka löken och skär paprikan i små bitar. Ställ åt sidan. Skär kycklingen i små söta tärningar. Fräs löken brun och fin och ta sen åt sidan. Stek kycklingbitarna. 
Till äggstanningen: Vispa ihop allt utom osten.
Lägg ner kycklingbitarna i pajskalet, strö på löken och paprikan. Häll över äggstanningen och avsluta med att strö på osten. In i ugnen! 175 grader i 30-40 minuter.
Låt vila en liten stund när du har tagit ut den ur ugnen. Sen är det bara att (försöka) skära till en snygg bit och äta tills du storknar!

Ojsan, nu ser jag hur lortig ugnsluckan är! Ska komma till skott o göra rent snart.

Ni kanske set att jag gjorde lite för mycket äggstanning? Man ser liksom inte kanten på skalet xD det ordnas genom att göra liiite mindre än vad jag gjorde. Men det blir nog inget större problem för er, jag tog nämligen 1 dl mjölk i äggstanningen. Följer ni bara det recept jag har skrivit här på bloggen så går det nog lite bättre, just för att jag skrev ½ dl mjölk. Vill du vara mer säker på att inte göra för mycket smet så minska lite på mjukosten bara :)

 
Sååååååå jävla gott! Matkoma... Här fick ni även chans att se mina salt- och pepparkar, i form av kramande spöken. Supersöta <3

 
Och den här gången kom jag ihåg att ha paprikan i pajen ;)

She's my cherry pie
Rockbruden

Köttgryta med "svampinjoner"

Kategori: Grytor och soppor

Igår var det inte min dag! Den började bra, men nån gång efter 4 gick det bara nedför.
Jag hade varit hos mina föräldrar en sväng och hämtat en kasse med lite kläder och annat smått och gott i. Sen gick jag till affären. Därefter började helvetet! Bussen hem var sen, och det ösregnade, så jag stod o frös tills bussen kom, ungefär 10 minuter sen. Och när jag väl klev av bussen och gick sista biten hem, vad hände då? Jo, den jävla kassen gick sönder och allt i den ramlade ner på marken, som var både lortig och blöt. Jag svor, suckade, och svor lite till. Sen plockade jag upp allt och begav mig hem. 
Väl hemma bytte jag kläder och började ta fram till middagen. Gjorde middag och tvättade. Sen, när jag satte mig och skulle börja skriva det här blogginlägget, tryckte jag på fel knappar och allt raderades! Bara att skriva om... Grrr 
Men maten blev i alla fall god! Dagen innan tog jag fram en låda grytbas. Resultatet blev en lite mustigare gryta än den förra jag gjorde, och proppfull med en av mina favoritingredienser, champinjoner! Eller svampinjoner, som jag också brukar säga ;) Så gillar du svampinjoner lika mycket som mig, prova det här!

1 del grytbas (här är receptet)
1 stor burk hela champinjoner á 400 g
½ köttbuljongtärning
1 msk tomatpuré
Salt och peppar

Värm upp grytbasen. Öppna svampburken och häll allt i grytan, både svamp och spad. Smula även ner buljongtärningen och blanda ner tomatpurén. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar. Jag valde att göra grytan lite saltare än vad jag normalt gör. Underbart gott!
Till grytan blev det stekt potatis med piffi-krydda. Du kan ta vanlig kokt potatis om du vill, men jag hade ingen färsk potatis utan bara lite överbliven potatis i frysen, så det fick bli stekt för min del. Gott det också!

 
Riktigt dålig bild, märkte jag först när jag hade ätit upp...
Jag tog fram lite väl lite potatis, men då blev det desto mer gryta till ;) Efter maten tog jag hand om resten av tvätten, sen slängde jag mig ner i soffan och så på film! Det kände jag att jag var värd

Fight back, don't give in
Rockbruden