rockarfettvidspisen.blogg.se

Ung tjej som älskar att laga mat, baka och rocka! Welcome to the hot place I call kitchen!

Test! Fresta chokladmousse med krisp

Kategori: Desserter

Mamma och pappa kom hem efter att ha storhandlat, och då såg jag att de hade köpt pulvermousse. De var nyfikna, och det var faktiskt jag också. Inget går upp mot äkta vara, men det är inte varje dag som man har tid att ställa sig och göra just äkta vara. Så genvägar är bra att ha.
Jag själv använder pulver när jag ska göra vaniljkräm till mina tårtor och tycker inte att det är nåt större fel med det. Rynkar ni på näsan nu? Visste ni att de bagerier och konditorier ni fikar på använder antingen pulver eller köper färdig vaniljsås i en påse? Skulle de göra egen vaniljkräm skulle för det första bakverken kosta mer, plus att det tar längre tid än att vispa ihop pulver och vatten, eller klippa ett hörn på en fylld påse. Tid är pengar, så det ska gå så fort som möjligt. Visst finns det säkert bagerier som gör sin egen sås från grunden, men majoriteten använder pulver eller färdig på påse.

Men tillbaka till ämnet. Genvägar! De kan vara bra att ha. Men de ska smaka bra också! Annars kan man lika gärna skita i det tycker jag. Min erfarenhet av chokladpousse på pulver är inte så bra. På en av mina praktikplatser användes pulvermousse. De med olika fruktsmaker var riktigt goda, jag tror jag var speciellt förtjust i körsbär, men chokladen hade jag lite svårare med, den kändes lite kornig i konsistensen och kunde gärna ha smakat lite mer choklad. Dessutom hade pulvret tendens att klumpa sig när man blandade det med vattnet innan man hade i grädde, skitirriterande! Så jag tyckte det skulle bli spännande att testa Fresta chokladmousse med krisp och se om den var något att hänga i granen eller om det blir tummen ner.
 
Det man skulle göra var att vispa pulvret med mjölk. Bara det. Ja, enkelt och billigare än att vispa med grädde. Det är ett plus. Man skulle alltså vispa ner pulvret i mjölken och vispa i 3 minuter. Jag har nog aldrig gjort en enklare mousse! Pulvret klumpade sig inte som jag först trodde det skulle göra
Sen var det bara att hälla upp i lagom stora portionsglas eller skålar och ställa i kylen 20-30 minuter. Snabba puckar! Mousse brukar man få kyla i flera timmar, så ännu ett plus för att det går snabbt att göra, både tillredningen och kylningen.

Men hur smakar den då?
Den smakade riktigt bra för att vara en pulvermousse. Luftig, inte kornig i konsistensen, bra chokladsmak. Dock tyckte jag att det var lite vilseledande att skriva att det är krisp i moussen då det inte var krisp, utan chokladbitar. Krisp för mig är någon form av kakbitar eller kexbitar. Så enligt mig är det lite fel att lova krisp när man får chokladbitar. Men gott i alla fall var det. En något fastare konsistens hade inte skadat, men bara liiite fastare, man vill ju inte att moussen ska vara mer som en pudding ;)
Medan jag åt moussen så tänkte jag på vad man skulle kunna göra för att piffa upp den. Peta ner bär i den, eller hackade nötter om man gillar det. Servera den med med lite olika tillbehör som är gott till choklad. Vi åt den med vispgrädde, smaskens.

Slutsats: Klart godkänd mousse som jag kan tänka mig använda igen om det behövs. Konsistensen var fluffig, men en smula lös, men inget som man stör sig på i längden. Vilseledande med chokladbitar istället för den utlovade krispen, även om chokladbitar var riktgt gott ändå.
Ska jag sätta betyg i siffror så blir det 4 av 5. Inte illa för lite pulver och mjölk va?



I wish I had your angel tonight
Rockbruden

Kommentarer


Kommentera inlägget här: