rockarfettvidspisen.blogg.se

Ung tjej som älskar att laga mat, baka och rocka! Welcome to the hot place I call kitchen!

Syrrans kycklingpaj

Kategori: Kött och fågel

Kyckling, bacon och svamp i en jättegod paj med ost i äggstanningen. Det blev en jättegod middag i lördags. Jag o syrran hjälptes åt. Men vi hade ingen paprika, så vi tog en gul lök istället.

2 pajer
Pajdeg
3 dl mjöl
125 g margarin
2-3 msk vatten

Blanda ihop allt, tryck ut i en stor form eller 2 mindre, se bara till att det är hög kant. Förgrädda i 10 minuter, 125 grader.

Fyllning
1 paket bacon
1 kilo kyckling
1-1.5 dl fryst blandsvamp, tinad
1 paprika (vi hade som tidigare sagt gul lök istället, som vi stekte)

5 ägg
2 dl creme fraice (testa gärna smaksatt, välj själv smak)
2 dl mjölk
3 dl ost
Svartpeppar, och snåla inte!
Salt (var lite försiktig, tänk på att baconet är salt)
 
Skär kycklingen i bitar och stek i en stekpanna. Vispa under tiden ihop äggstanningen.  När kycklingen är brynd runt om så häll över i äggsmeten. Skär bacon i bitar, stek och ha ner i äggsmeten. Gör detsamma med svampen, men finhacka den innan du har ner den i smeten. Skär paprikan i bitar och ha i smeten. Häll allting i pajskalen och grädda i 125 grader tills äggstanningen är fast, våra pajer tog ...minuter. Ett tips är att utgå från 30 minuter och hålla lite koll efter det. Det beror ju mycket på ugn och hur tjockt lager med fyllning det är.

 
Och så lite sallad med tsatsiki till. Mums! Även om bilden inte är så fin, men pajen var svår att få ur formen i ett stycke. Men huvudsaken var att det var gott!
 
Äggstanningen och skalen är bara grundrecept. Vi fick öka lite på äggstanningen, för vi tinade lite mycket kyckling och man ska ju inte återfrysa. Pajdegen gjorde vi enligt originalreceptet
Originalreceptet på äggsmeten är:
3 ägg
2 dl creme fraice+ 1 dl mjölk alternativt 2.5-3 dl mjölk
2 dl ost
Svartpeppar
Salt

Med den här äggstanningen och pajdegen kan du göra en massa god paj helt efter eget huvud. Ha i sånt som du tycker är gott, blanda och grädda. Inte svårare än så.

We are the last in line
Rockbruden

Kommentarer


Kommentera inlägget här: