rockarfettvidspisen.blogg.se

Ung tjej som älskar att laga mat, baka och rocka! Welcome to the hot place I call kitchen!

Helstekt fläskkotlett med sås och potatis

Kategori: Kött och fågel

Mysig söndagsmiddag, och en av få gånger då farsan har sagt ifrån och sagt att jag inte fick laga mat, utan att han ville. Han hade inte gjort helstekt fläskkotlett på länge och ville därmed göra maten igår

Det var enkelt, men gott. En bit saftigt kött och kokt potatis med gräddsås med svamp i.
Såsen är en bechamelsås som färgats brun med lite soja, och så i med en liten burk chamoinjoner.
Köttet hade han i gjutjärnsgrytan. Först brynde han köttet på lite högre värme, sen drog han ner plattan och lade på locket, sen fick köttet sköta sig självt, bortsett från de gånger då farsan vände på det, så att det inte skulle bli bränt på ena sidan. Vänd några gånger under tillagningen.
När det var dags att äta hörde man farsan svära. Han hade just skurit upp köttet och märk att den innersta biten inte var riktigt klar. Han löste det genom att helt enkelt skära upp köttet och lägga de oklara bitarna att steka på lite snabbt. Det blev gott i alla fall! Kryddade gjorde han med salt och peppar.

 
En liten klick vinbärsgelé till det och söndagsmiddagen var gjord! Och det var nog lika bra att jag inte lagade maten igår, för jag var lite trött och hade troligen inte orkat göra något mer avancerat än pasta med sås eller något sånt.

Burn with me!
Rockbruden

Kommentarer


Kommentera inlägget här: