rockarfettvidspisen.blogg.se

Ung tjej som älskar att laga mat, baka och rocka! Welcome to the hot place I call kitchen!

Söta kärleksmuffins

Kategori: Mjuka kakor

Jag är tillbaka efter ett juluppehåll som blev mycket mycket längre än vad jag hade tänkt mig från början. Men det har varit jul, och efter det har jag inte haft vare sig ork eller tid att laga mat eller baka. Det lilla jag har gjort har mest varit sånt som redan finns på bloggen. Men nu är jag framme med lite nytt!

Ja, man får gärna visa sina nära och kära omtanke alla dagar om året, men jag tycker det e sött med en dag helt i kärlekens tecken. Så nu precis innan alla hjärtans dag så har jag bakat de här sötnosarna.

 
Söta muffins med florsockerglasyr, garnerade med supersöta hjärtformade marshmallows. Marshmallowsen hittade jag på en riktigt rolig butik som flyttade in i Gävles gallerian nian i höstas, lagom till halloween. Ni gävlebor som läser detta, kan ni gissa vad jag pratar om? ;)

Ni får en ledtråd: Det är en rolig partybutik som förut höll till bakom Åhlénshuset. Sen fick de lämna lokalen och många trodde att de hade fått stänga. 

Självklart pratar jag om Kalas & Co :D
De stängde inte, de fick flytta. Och nu finns de i Gävles kärna igen. 

För er som inte vet vad Kalas & Co är så ska jag berätta. Det är en maskeradbutik som säljer alla från just maskeradkläder till festdekor och andra roliga saker med olika teman. De har peruker, smink, ballonger. De gör ballongdekorationer, ansiktsmålningar och mycket mer. Och det måste ju inte vara halloween för att kunna gå dit och spöka ut sig. Det finns prylar som skulle passa andra temafester, möhippor, svensexor eller bara piffa upp en helt "vanlig" fest. Så ett tips är att kika in där o se vad de har att erbjuda. De som jobbar där är hur snälla som helst. Det vet jag för att de brukar komma o köpa både fika och mat hos mig och mina arbetskompisar ;)

Förutom i gallerian så finns de även på deras hemsida kalasco.se och på facebook Kalas & Co "finns i Gallerian Nian i Gävle"

Men nu tillbaka till muffinsarna!
Jag valde att göra muffins kryddade med citron och kardemumma. Jag använde det här grundreceptet, men hade i någon kokos eller några bär, utan citronsaft och kardemumma. Jag smakade mig fram, men jag tror det blev 2 tsk av både kardemumma och citronsaft. Mumsigt värre!

Och så glasyr! Jag hällde florsocker i en bunke och tillsatte vatten droppvis tills jag hade en jämn, tjock och trög glasyr. Jag strök den vita glasyren i ett tunnt lager på muffinsarna och så på med en söt marshmallow! Dock fick jag klippa till marsmallowsen lite. de var lite tjocka, så de stod ut lite konstigt om jag använde en hel.

Nu till helgen tänkte jag göra lite småkakor med kärleksbudskap på. Det tycker jag är passande nu när det liksom e kärleksvecka ;) Men nu väntar jobbet på mig!

Pour some sugar om me
Rockbruden