Mmm, köttfärssås...
Kategori: Kött och fågel
Jag vet att jag har lagt upp recept på köttfärssås tidigare, but here's the deal: Jag gör aldrig samma köttfärssås 2 gånger. Den ena blir aldrig detsamma som den andra. Jag gör köttfärssås efter vad jag känner för. Ibland blir den lite het och kryddig, ibland blir den mild och gräddig. Gör ni också så? Eller håller ni er till samma sås som ni vet blir god? :P
400-450 g köttfärs
½ gul lök
½ liten burk philadelphia
2 finrivna morötter
3-4 dl vatten
2 msk sweet chili sås
1 klyfta vitlök
½ tärning köttbuljong
Salt och peppar
En rejäl nypa chilipulver
Hacka löken, fräs den, släng ner köttfärsen och bryn den ordentligt. I med de finrivna morötterna, färstosten(som kan bytas ut mot creme fraice om du föredrar det), vatten, chilisås, buljongtärning och vitlöken, finhackad eller pressad i vitlökspress.
Smaka av med salt och peppar. Ha även i chilipulvret. Det ger det där lilla extra. Red såsen tils den har den kosistens du vill ha.
Låt allt koka ihop under lock på svag värme en stund. Under tiden hade mitt pastavatten börjat koka, så jag slängde ner en näve spaghetti och allt var klart så fort jag hällde av vattnet. Kanoners!
400-450 g köttfärs
½ gul lök
½ liten burk philadelphia
2 finrivna morötter
3-4 dl vatten
2 msk sweet chili sås
1 klyfta vitlök
½ tärning köttbuljong
Salt och peppar
En rejäl nypa chilipulver
Hacka löken, fräs den, släng ner köttfärsen och bryn den ordentligt. I med de finrivna morötterna, färstosten(som kan bytas ut mot creme fraice om du föredrar det), vatten, chilisås, buljongtärning och vitlöken, finhackad eller pressad i vitlökspress.
Smaka av med salt och peppar. Ha även i chilipulvret. Det ger det där lilla extra. Red såsen tils den har den kosistens du vill ha.
Låt allt koka ihop under lock på svag värme en stund. Under tiden hade mitt pastavatten börjat koka, så jag slängde ner en näve spaghetti och allt var klart så fort jag hällde av vattnet. Kanoners!
Tasty tasty...
We are the metalheads
Rockbruden