rockarfettvidspisen.blogg.se

Ung tjej som älskar att laga mat, baka och rocka! Welcome to the hot place I call kitchen!

Kycklingpaj med special-stanning!

Kategori: Paj & Pizza

I lördags var jag på strålande humör! Kom hem från arbetsträningen, drog på spotify, 80-tals listan och skrek med i musiken och dansade runt som en idiot medan jag lagade den här underbara pajen. Man måste ha roligt när man lagar mat! Unna sig att fåna sig ordentligt utan att bry sig om någon skulle se eller höra ;D
På min favoritmatblogg, kryddburken, så läste jag en gång ett tips att ha i mjukost i äggstanningen till pajen, så jag bestämde mig för att testa. Samtidigt var jag sugen på kyckling. Länge sen jag åt det, så kände att det var dags att äta det :P

Deg: samma som köttfärspajen jag gjorde för ett tag sen :P

1 gul lök
½ paprika
1-2 filéer kyckling

Äggstanning:
3 ägg
½ liten burk creme fraice
½ dl mjölk
1 dl mjukost, jag använde kavli skinkost
Salt och peppar
En "dash" av vitlökspulver(du kan skippa det om du vill. Jag hade i det bara för att jag kunde)
1 dl riven ost att strö på toppen

Gör degen, tryck ut i formen, nagga och ställ in i kylen att vila minst 10 minuter och förgrädda, precis som med köttfärspajen(se länk ovan). Hacka löken och skär paprikan i små bitar. Ställ åt sidan. Skär kycklingen i små söta tärningar. Fräs löken brun och fin och ta sen åt sidan. Stek kycklingbitarna. 
Till äggstanningen: Vispa ihop allt utom osten.
Lägg ner kycklingbitarna i pajskalet, strö på löken och paprikan. Häll över äggstanningen och avsluta med att strö på osten. In i ugnen! 175 grader i 30-40 minuter.
Låt vila en liten stund när du har tagit ut den ur ugnen. Sen är det bara att (försöka) skära till en snygg bit och äta tills du storknar!

Ojsan, nu ser jag hur lortig ugnsluckan är! Ska komma till skott o göra rent snart.

Ni kanske set att jag gjorde lite för mycket äggstanning? Man ser liksom inte kanten på skalet xD det ordnas genom att göra liiite mindre än vad jag gjorde. Men det blir nog inget större problem för er, jag tog nämligen 1 dl mjölk i äggstanningen. Följer ni bara det recept jag har skrivit här på bloggen så går det nog lite bättre, just för att jag skrev ½ dl mjölk. Vill du vara mer säker på att inte göra för mycket smet så minska lite på mjukosten bara :)

 
Sååååååå jävla gott! Matkoma... Här fick ni även chans att se mina salt- och pepparkar, i form av kramande spöken. Supersöta <3

 
Och den här gången kom jag ihåg att ha paprikan i pajen ;)

She's my cherry pie
Rockbruden

Kommentarer


Kommentera inlägget här: