Kasslergryta med paprika
Kategori: Kött och fågel
Det här var gårdagens middag. Enkel, men god. Man har lite av allt! Lite syra, lite sötma och lite sälta. Och ett uns av hetta. Very yummie! :P
Bakade även liten bröd igår, och receptet på det enkla, ljusa brödet kommer på tisdag!
Bakade även liten bröd igår, och receptet på det enkla, ljusa brödet kommer på tisdag!
2 portioner
2 cm-tjocka kasslerbitar
½ gul lök
1 msk mjöl
1 burk creme fraice
Några droppar soja
1 msk cantadou färstost paprika och chili
1 msk tomatpuré
½ gul paprika (eller vilken färg på paprika du gillar)
Svartpeppar
Hacka löken och tärna kasslern. Fräs löken i lite olja, släng ner kasslern när löken börjar få lite färg. Pudra över mjölet, som agerar som redning, och låt fräsa lite till. Sen är det bara att tippa i creme fraicen, sojan, färstosten och tomatpurén. Krydda med svartpeppar och ev. lite salt om du tycker att det behövs. Nu är det bara att reda eller späda ut grytan till den har den konsistens du föredrar på en gryta.
Tärna paprika och ha i den när det är dags att servera, så att den inte blir mosig och slemmig. Jag vet att jag har sagt det förut, men det tåls att sägas igen: Jag hatar när man har låtit paprika koka i en sås eller gryta, den får en sån otäck konsistens då :S
Servera med ris och njut!
Jag blev mätt och slängde ner resterna i en matlåda o ställde in i frysen
Slurp!
Welcome to my world of darkness
Rockbruden
Hacka löken och tärna kasslern. Fräs löken i lite olja, släng ner kasslern när löken börjar få lite färg. Pudra över mjölet, som agerar som redning, och låt fräsa lite till. Sen är det bara att tippa i creme fraicen, sojan, färstosten och tomatpurén. Krydda med svartpeppar och ev. lite salt om du tycker att det behövs. Nu är det bara att reda eller späda ut grytan till den har den konsistens du föredrar på en gryta.
Tärna paprika och ha i den när det är dags att servera, så att den inte blir mosig och slemmig. Jag vet att jag har sagt det förut, men det tåls att sägas igen: Jag hatar när man har låtit paprika koka i en sås eller gryta, den får en sån otäck konsistens då :S
Servera med ris och njut!
Jag blev mätt och slängde ner resterna i en matlåda o ställde in i frysen
Welcome to my world of darkness
Rockbruden