rockarfettvidspisen.blogg.se

Ung tjej som älskar att laga mat, baka och rocka! Welcome to the hot place I call kitchen!

Blixtsnabb limpa igen, plus mindre ändringar

Kategori: Bröd

Minns ni det där brödet som man bara blandade ihop och ställde i en ugnen när den var kall? Jag har gjort det igen, men den här gången med mindre sirap i degen plus att jag har skårat det, så att det ser lite finare ut. Och det blev bättre än förra gången!

2 limpor:
1 paket jäst
6 dl vatten, fingervarmt
3 msk rapsolja
½ dl mörk sirap
1 tsk salt
8 dl rågsikt
6-8 dl vetemjöl

Blanda ut jästen med vattnet. Häll i olja, sirap, salt och rågsikten. Ha i vetemjölet, först 6 dl och sen lite i taget, till degen är bra. Knåda tills degen är smidig, dela den i 2 och baka ut till limpor. Lägg limporna tätt intill varandra på plåt och lägg ett bakplåtspapper mellan dom. Ställ bröden mitt i en kall ugn och skruva upp till 200 grader. Låt bröden stå i ugnen i 45-50 minuter.
Låt svalna under bakduk.

 
Gott mellanmål innan jobbet!
 
 
Det här blev finare och inte lika sött som det förra, och det tycker jag blev mycket godare. För förra blev så tokigt sött att man nästan fick en sockerchock som hette duga. Men nu, med hälften av sirapen, blev det gott. Nästa gång ska jag krydda det också, så man får mer smak än råg på brödet. Jag planerar även baka lite frukostbullar nu i helgen, då familjen föredrar det framför limpor. Få se om jag hittar tid till det!

All hail the metalgods!
Rockbruden

Kommentarer

  • Viveca säger:

    Jättegott bröd! Det här kommer jag göra om.

    2019-06-14 | 14:30:26

Kommentera inlägget här: