Röra-ihop-äppelkaka
Kategori: Bakverk
Första gången jag åt den här kakan var det en kompis till mamma som bjöd på den. Så jäkla gott! Och enkel att göra. Det är bara att röra ihop alla ingredienserna, ner i en form och grädda.
100 g smör
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2-3 äpplen, beroende på storlek och hur mycket äpple du vill ha i
Kanel
Torkad ingefära
100 g smör
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2-3 äpplen, beroende på storlek och hur mycket äpple du vill ha i
Kanel
Torkad ingefära
Skruva upp ugnen på 175 grader
Skala, kärna ur och klyfta äpplena, lägg i vatten medan du gör smeten så blir de inte bruna. Smält smöret, blanda ihop med alla andra ingredienser. Kanelen och ingefäran höftar jag alltid med, men jag skulla gissa att det blir väl mellan 1-1.5 tsk kanel och drygt hälften av ingefäran.
Häll smeten i en smord och bröad form och grädda mitt i ugnen i 30 minuter.
Servera med vaniljsås
Enklare äppelkaka får man leta efter. Nu när äpplena är fina ska jag baka ett gäng såna här kakor, frysa och ta fram när helst jag känner för det. Det är alltid mysigt att sitta inne en regnig höstdag och äta varm äppelkaka med kall vaniljsås.
Keep on rocking in a free world
Rockbruden
Skala, kärna ur och klyfta äpplena, lägg i vatten medan du gör smeten så blir de inte bruna. Smält smöret, blanda ihop med alla andra ingredienser. Kanelen och ingefäran höftar jag alltid med, men jag skulla gissa att det blir väl mellan 1-1.5 tsk kanel och drygt hälften av ingefäran.
Häll smeten i en smord och bröad form och grädda mitt i ugnen i 30 minuter.
Servera med vaniljsås
Keep on rocking in a free world
Rockbruden