rockarfettvidspisen.blogg.se

Ung tjej som älskar att laga mat, baka och rocka! Welcome to the hot place I call kitchen!

Marsipan till jul

Kategori: Godis

Sen några år tillbaka har jag gjort egen marsipan till jul. Det är väldigt enkel och går fort att göra efter att sötmandeln har skållats, skalats och torkat.

200 g sötmandel
2½ dl strösocker
1 äggvita
1-2 msk kallt vatten
3-4 dl florsocker

Skålla och skala sötmandeln. Jag vet att det är tråkigt och segt, men tro mig, det är värt besväret.
Låt mandeln torka över natten
Ta fram matberedaren och montera in kniven. Kör mandeln ordentligt. Det låter rejält i början, så att varna folk i närheten vore en idé, om du nu inte vill skrämma slag på dom ;)
Häll i sockret och kör till pulver. Det tar lite tid, så ha tålamod.
Tillsätt äggvita och 1 msk vatten och kör tills du har en klump mandelfärgad deg. Häll i florsockret, lite i taget, och låt matberedaren gå mellan varven. Känns marsipanen torr så ha i lite mer vatten, droppvis. Förvara i kyl.

Färga marsipanen om du vill och gör figurer. Du kan även doppa figurerna i smält choklad om du tycker att det blir gott

 
Jag valde att göra små söta snögubbar med gröna toppluvor av en del av marsipanen. Gulligt!
Mamma, som inte är ett fan av marsipan, gillar den här. I små doser dock, men ändå ;)

Imorgon kommer ett av de mest klassiska julgodis som finns, någonting som många tar för givet att det finns på julens gottebord. Kan ni gissa vilket? ;)

Burn with me
Rockbruden

Kommentarer


Kommentera inlägget här: