Dagens kycklinggryta med örter
Kategori: Grytor och soppor
Kyckling är aldrig fel, om den nu inte är rå i mitten. Men annars är det något som alltid funkar. Enkelt, gott och kan tillagas på en massa sätt. Här i en mumsig gryta som farsan slog ihop medan han dammsög. Enkel och god, precis som söndagsmat ska vara!
900 g kycklingfilé, skuren i bitar
1 purjolök
1 paket bacon
1 liten burk champinjoner
1 paket bacon
1 liten burk champinjoner
1 burk milda smaksatta creme fraice, vitlök och örter
2.5 dl matgrädde
2.5 dl matgrädde
35 g(en ask) findus frysta örter provencale, tinat
Salt
Svartpeppar
Salt
Svartpeppar
Bryn kycklingen i omgångar i en traktörpanna och häll över i en skål. Skär bort änden på purjon, skölj löken och skär i bitar. Skär även baconet i bitar. Släng ner lök och bacon i samma panna som kycklingen bryndes i. Stek på tills baconet är genomstekt.
Släng ner kycklingen och rör om. Häll i svampen också, och spadet. Lägg på locket och låt stå en stund, på låg värme.
Häll i matgrädden och creme fraicen Och rör om. Smaka av med salt och peppar. Lägg på locket och låt puttra på låg värme.
Red såsen och ha i örterna i slutet.
Mumsa på med ris! Sketagott!
Dessert blir det också. Men vad det är får ni se imorgon ;)
I'm dancing with myself
Rockbruden