rockarfettvidspisen.blogg.se

Ung tjej som älskar att laga mat, baka och rocka! Welcome to the hot place I call kitchen!

Dagens kycklinggryta med örter

Kategori: Grytor och soppor

Kyckling är aldrig fel, om den nu inte är rå i mitten. Men annars är det något som alltid funkar. Enkelt, gott och kan tillagas på en massa sätt. Här i en mumsig gryta som farsan slog ihop medan han dammsög. Enkel och god, precis som söndagsmat ska vara!
 
900 g kycklingfilé, skuren i bitar
1 purjolök
1 paket bacon
1 liten burk champinjoner
1 burk milda smaksatta creme fraice, vitlök och örter
2.5 dl matgrädde
35 g(en ask) findus frysta örter provencale, tinat
Salt
Svartpeppar

Bryn kycklingen i omgångar i en traktörpanna och häll över i en skål. Skär bort änden på purjon, skölj löken och skär i bitar. Skär även baconet i bitar. Släng ner lök och bacon i samma panna som kycklingen bryndes i. Stek på tills baconet är genomstekt.
Släng ner kycklingen och rör om. Häll i svampen också, och spadet. Lägg på locket och låt stå en stund, på låg värme.
Häll i matgrädden och creme fraicen Och rör om. Smaka av med salt och peppar. Lägg på locket och låt puttra på låg värme.
Red såsen och ha i örterna i slutet.
Mumsa på med ris! Sketagott!

 
Det kanske blir matlåda av det här också, om inte morsan äter upp allt ;) Hon har nån sorts träning med Inca idag, så hon får värma sin mat. Men tror inte det blir nåt problem vad gäller matlåda. Det blir alltid mat över.

Dessert blir det också. Men vad det är får ni se imorgon ;)

I'm dancing with myself
Rockbruden

Kommentarer


Kommentera inlägget här: