rockarfettvidspisen.blogg.se

Ung tjej som älskar att laga mat, baka och rocka! Welcome to the hot place I call kitchen!

Farsan grillar flankstek

Kategori: Grillat

Vad tusan är skillnaden på en plankstek och en flankstek? Jo, flankstek är ett stycke kött, plankstek är en maträtt. Jag fick googla för att ta reda på skillnaden. Tänk att något som låter så lika kan vara så olika!

Men hur som helst, farsan köpte en stor naturell flankstek på 960 g, plus att han köpte ett paket vitlöks- och rödvinskorv och kvantum grillskiva, som är grisbog i marinad. Några av de kryddor jag läste på förpackningen är vitlök, cayennepeppar, chili, svartpeppar, äppeljuice och tomat. Spännande att prova!

Till detta åt vi en sallad med ICA provensalsk sallad(en salladsblandning), vitlöksmarinerade gula småtomater(recept längre ner) och fetaost. Och så pommes, grillad majs, tsatsiki och kall bea.
 


Korven och flanksteken



Lite sallad med tsatsiki är gott



Morsan åt mest majs. Majs med smör
 


Grillskivan och korven(igen).

Och vi hade besök av en bra vän till mig och mamma, och hon fick äta med oss. Hon är otroligt snäll och rolig att prata med. Jag älskar att prata med henne! Man blir alltid glad när hon är i närheten, det är som att hon utstrålar smittsam glad energi, så man kan inte vara ledsen när hon är i närheten, i alla fall inte länge.

Vitlöksmainerade tomater gör mamma ofta till sallader när det är grillsäsong, så nu ger jag er en beskrivning på hur man gör dom.

8-10 körsbärstomater. Den här gången blev det gula
1 klyfta vitlök
3 msk olivolja
1 stor nypa flingsalt
Lite färsk oregano

Skär tomaterna i kvartar och lägg i en stor skål(salladsblandningen ska i sen), hacka vitlöken och oreganon. Ha ner det i skålen med tomaterna och tillsätt saltet. Ringla olivoljan över och rör om lite lätt. Låt stå ett tag, 10-20 minuter, och blanda sen ner valfri sallad och annat du gillar i en sallad.
 
Farsan helgrillade flanksteken och gjorde en glaze som han penslade på i slutet av grillningen. Ingredienserna är:
Sweet Baby Ray's bbq-sås, smak Sweet Vidalia Onion
CajP grillolja, vitlökssmak
Havssalt
4-peppar

Vilka proportioner minns han inte, men gott var det! Och har ni ingredienslistan på glazen hoppas jag att ni kan experimentera fram proportionerna, eller få fram en god mix i alla fall. Testa olika grilloljor och såser och kryddor efter eget tycke.

Korven och grillskivan grillade farsan utan att krydda, men de är ju redan kryddade, så det gör inget ;)

Bedömningen efter att ha testat både stek, grillskiva och korv så kan jag säga följande:
Flanksteken var väldigt god! Saftig och smakrik. Ett hett tips!
Grillskivan var också god, men inte lika saftig som flanksteken. För steken droppade det av när man skar i det.
Korven var riktigt god, men rödvin och vitlök? Det kände jag inte så mycket av. Men den var i alla fall god.
 

Allt som allt var det en riktigt god middag. Och nu ska jag lämna datorn och umgås med de andra vuxna ;) Hoppas ni har haft en trevlig nationaldag.

The fire burns forever!
Rockbruden

Kommentarer


Kommentera inlägget här: