rockarfettvidspisen.blogg.se

Ung tjej som älskar att laga mat, baka och rocka! Welcome to the hot place I call kitchen!

Köttfärssås goes köttfärsgryta!

Kategori: Grytor och soppor

Vi sparar alltid köttfärssås, fryser och tar fram när det är dags att käka köttfärsgryta och ris!
Det vi gör är att tina, värma, späda den lite och har i något för att dryga ut den, som en burk svamp eller lite morötter. Lätt att göra, plus att man sparar pengar på att inte slänga köttfärssåsen. 2 flugor i en smäll!
I den här köttfärssåsen fanns det redan svamp, så såhär blev det idag:

Köttfärssås
2 morötter
Vatten
Salt och peppar efter smak
Ev andra kryddor efter smak. Men tänk på att såsen redan är kryddad, så smaka först
Redning, antingen pulverredning eller gör en toppredning(rör ihop vatten och mjöl, klumpfritt, och tillsätt i såsen)

Värm köttfärssåsen i traktörpanna(stekpanna med höga kanter, som en korsning mellan stekpanna och kastrull).
Skär morötterna i bitar(när jag gör köttfärsgryta gör jag tunna stavar) och släng ner i grytan. Späd grytan med vatten, så mycket som du tycker behövs. Krydda och låt koka en stund. Red grytan så att det verkligen blir gryta och inte soppa.
 
 
Ät med ris med soja på!

 
Gottigott!
Imorgon är det fredag! Och i en av de närmaste affärerna har de gb-glassar, såna där halvliters som är inpackad i papp, 3 för 25. Och förra sommaren kom de ut med lite nyheter, så som glass med päronsplit i och en annan med nogger. 88an ska också finnas, men jag gillar inte 88an!
Dessa är jävligt goda att mixa milkshakes på! Så jag tänkte köpa lite god glass och förvara i frysen tills milkshake-säsongen har dragit igång på allvar :)

Keep the flame burning
Rockbruden

Kommentarer


Kommentera inlägget här: