rockarfettvidspisen.blogg.se

Ung tjej som älskar att laga mat, baka och rocka! Welcome to the hot place I call kitchen!

Bärpuffar

Kategori: Småkakor

Ett tips är att ha smördeg i frysen. Då tar det inte lång innan du kan ta ut en plåt med något gott ur ugnen.
När jag kom hem från jobbet igår, hade lagat mat och gått med hundarna var jag sugen på att baka nåt litet och gott, men kände att jag var inte så jättesugen att kladda med deg. Ja, vaddå? Det är stressigt på jobbet på lördagar. Många fikasugna som vill ha kaffe dit och varma mackor dit, bakelser och småkakor till höger och vänster. Men kul är det i alla fall!
Ja, just ja, baka, så var det! Så tog jag helt enkelt ut lite smördeg och bär ur frysen och gjorde gulliga små puffar med hallon eller blåbär i.

Ca 12 stycken
2 plattor smördeg
Hallon och blåbär, eller vilka bär du nu råkar ha hemma. Jag tog frysta, och det gick bra
Ev. lättvispat ägg till pensling, hoppa över det om du känner dig lat
Ev. garnering, jag hade lite pärlsocker och strösocker på

Knäpp på ugnen på 200 grader.
Tina smördegen, det tar ungefär 20 minuter. Kavla ut tunnt. Lägg små grupper med bär på ena plattan, se till att det blir lite mellanrum. Lätt på den andra smördegsplattan och tryck ihop degen i kanterna och mellanrummen. Du behöver trycka rätt hårt för att inte degen ska gå upp igen. Skär ut puffarna och lägg på plåt. Pensla och strö på lite topping om du känner för det. Jag hade pärlsocker på de med blåbär och strösocker på de med hallon. Man vill ju veta vad man får ;)
Grädda mitt i ugnen i ungefär 10 minuter. De växer lite, och när de är i ugnen ser det nästan ut som att de andas. Se efter själv i slutet av gräddningen :)

 

Busenkelt och gott! Jag gillade de med hallon bäst. Men då har jag en riktig förkärlek till just hallon.
Men de här små sötnosarna kan man fylla med lite vad som helst. Har du inga bär kan du klicka ut lite sylt. Eller marmelad. Eller nutella eller choklad. Smördeg och nutella vet jag är förjävla gott ihop! Min första erfarenhet av den blandningen var på en flygplats i tyskland, jag var lite småhungrig och köpte en nutellafylld croissant. Vilken dröm!

Och angående pannkakslagget jag pratade om senast, I fucking love it! Pannkakorna lossnade hur lätt som helst och blev jättefina. Lagget var även lätt och smidigt och inte tungt som gjutjärnsstekpannan är. Jag kan tänka mig att man kan steka mer än bara pannkakor i lagget, typ bacon. Eller potatisbullar. Men i med att det är väldigt låg kant på lagget ska man nog inte steka något som ger ifrån sig mycket vätska. Men den låga kanten var väldigt praktisk när man skulle smyga in stekspaden under pannkakan och vända på den. Helt underbar! Och roligare blev pannkaksstekningen när jag tog in datorn och lyssnade på musik och dansade runt medan jag höll koll på maten. Fest i köket!

Idag står pasta på menyn, och blir det som jag har tänkt mig får ni se imorgon vad det blev för smarrigt :P

I don't give a damn of my bad reputation!
Rockbruden

Kommentarer


Kommentera inlägget här: