Stora, maffiga äppelmuffins
Kategori: Bakverk
Idag har jag tänkt stort, om man ska skämta lite ;)
De här muffinsarna är stora, lagom söta, lätt kaneldoftande och fyllda med smarriga äppelbitar. Vad mer kan man begära? En klick vaniljsås kanske?
De här muffinsarna är stora, lagom söta, lätt kaneldoftande och fyllda med smarriga äppelbitar. Vad mer kan man begära? En klick vaniljsås kanske?
Ca 10 muffins
2 ägg
2 dl socker
1 dl neutral olja, typ raps
4 dl mjölk
8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
½ tsk bakpulver
2 äpplen, skalade
Kanel
Knäpp på ugnen på 200 grader
Skär äpplena i klyftor och skär sen klyftorna i 2, på bredden, så du får stora bitar. Lägg äppelbitarna i en skål vatten medan du gör smeten
Vispa ägg och socker och blanda i oljan.
Blanda de torra ingredienserna.
Blanda växelvis i mjölblandningen och mjölken i äggsmeten.
Dutta i lite kanel i smeten och blanda. Jag hade i så mycket den här gången.
Häll smeten i stora formar, stick ner äppelbitarna och grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter.
Mumsigt blev det. Alltid något :) Men jag behöver verkligen en muffinsplåt!
Det var dagens goda. Undrar vad det blir imorgon?
If you're a freak like me
Rockbruden