rockarfettvidspisen.blogg.se

Ung tjej som älskar att laga mat, baka och rocka! Welcome to the hot place I call kitchen!

Världens enklaste chokladsås

Kategori: Smått och gott

Enkel och god, precis som jag vill ha det! Rejäl chokladsmak, men ändå inte på tok för besk men heller inte för söt. Snabb att göra och mångsidig. Den här chokladsåsen har allt!
Kanske ni har gjort den förut. Det är inte så att just den här chokladsåsen är okänd direkt. Men det är något att luta sig mot när man vill ha glass men inte har någon chokladsås. Och vill man så är det enkelt att öka eller minska receptet. Det är ju bara att se till att man har lika mycket av allt.

1 dl strösocker
1 dl kakao
1 dl vatten

Vispa ihop ingredienserna och låt koka upp. Koka tills sockret har löst sig och såsen har tjocknat något. Rör om då och då. Den ska inte tjockna mycket, bara lite grann. Den blir tjockare ändå när den var har svalnat.
Låt svalna och häll upp i en burk och förvara såsen i kyl.
 

Använd såsen till glass eller desserter, som grund till varm choklad, som smaksätning i milkshake eller ha lite i hemmagjord glass innan du fryser den. Klicka ut lite och dra en gaffel igenom så att glassen blir fint marmorerad. Bara din egen fantasi sätter gränserna. Det går säkert bra att piffa till såsen på något vis. Lite apelsinjuice kanske? Eller låta en kanelstång koka med? Smaksätta med en skvätt kaffe? Eller kanske te, om du föredrar det. Skulle vara himla roligt att testa chokladsås med kanel. Det lät väl spännande? Har ni egna idéer så dela gärna med er av dom, så att alla kan ta del av en massa spännande smaker!

Catch me if you can
Rockbruden

Kommentarer


Kommentera inlägget här: